top of page

OM EN PSYKT VANLIG UKE

En Psykt Vanlig Uke er et frivillig initiativ fra studenter i Trondheim, hvor det arrangeres en årlig festival i mars. Målet er å bidra til økt oppmerksomhet rundt temaet psykisk helse, senke terskelen for å prate om utfordrende temaer, øke mental velvære og koble studentene opp mot lokalbefolkningen. En Psykt Vanlig Uke arrangeres hvert år i uke 11, hvor man i løpet av denne uken gjennomfører en rekke arrangementer sammen med eksterne aktører. Eksempler på dette er alt fra speed friending, foredrag, treninger, workshops, sofaprater, sosiale arrangementer, konkurranser og kampanjer med et bestemt fokus og mye mer. I 2021 var temaet Tilhørighet, i 2022 Åpenhet, og i 2023 Hverdagslykke. Temaet for 2024 er Livskvalitet og festivalen foregår 11. mars til 17. mars.

Om oss: About

STYRET 2023/2024

Aurora.png

LEDER
Aurora Skumlien

Heihei! Mitt navn er Aurora, 22 år fra Gjøvik og jeg har fått æren av å være årets leder og linjeforeningsansvarlig for En Psykt Vanlig Uke. For tiden holder jeg på med å fullføre en bachelor i kulturminneforvaltning og er forhåpentligvis startet på en master til høsten. Jeg ELSKER å høre på podcast, og hører på det til alle tider av døgnet. Ellers liker jeg å være med venner og kjæresten min, men å kunne ha det gøy i mitt eget selskap er også viktig for meg. Jeg valgte å stille som leder for EPVU etter jeg var med i arrangement-komiteen under festivalen i 2023. Jeg trivdes såpass godt i komite at jeg ville vie enda mer av min tid til å fremme psykisk helse, samtidig som jeg utfordret meg selv til å ta et lederverv. Jeg gleder meg til å jobbe med den herlige gjengen og se alt det spennende og lærerike vi får gjort det neste året!

NESTLEDER
Maria Hellebust

Hei, Maria her! Eg er 25 år og studerer master i folkehelse på campus Øya. Fritda mi likar eg å fylle med ting som gir meg positivt input. Dette kan vere å strikke, vere utandørs (gjerne med eit bål involvert), lage god mat, og ikkje minst tilbringe tid med kjærast og vener. I tillegg er eg ei gamal dame på innsida, så det å følgje med på nyhende (gjerne dagsrevyen) er heller ikkje feil. På slutten av bachelorgrada mi i psykologi byrja kroppen å sende signal om at eg måtte bli flinkare å ta vare på meg sjølv. Dette har ført til naudsynte justeringar på ulike område i livet, men det har óg ført til endå større engasjement for å fremje god psykisk helse. Under fjorårets EPVU var eg med i arrangement-komitéen, noko som gav ei kjensle av å gjere noko meiningsfult utanfor studiane - både fagleg og sosialt. Difor ynskja eg å halde fram med å engasjere meg, og søkte med inn i styret. Eg gledar meg til å sjå kva me kan få til!

Maria.png
Susanne.png

ARRANGEMENTANSVARLIG
Susanne Høyem

Hei! Mitt navn er Susanne, og jeg er så heldig å få være arrangement-ansvarlig for EPVU. Jeg er 23 år og kommer fra Trondheim. I juni blir jeg ferdig utdannet sykepleier, og skal ta fatt på arbeidslivet som både er spennende og litt skummelt. Til tros for at jeg er ferdig som student, er jeg så heldig å få være sammen med den fantastiske gjengen i EPVU. Fritiden min bruker jeg på kafe-besøk med venner, trening og hører kriminelt mye på podcaster. Hver tirsdagsmorgen tilbringer jeg med Tusvik & Tønne på øret. Elsker hyttetur og kosekvelder med kjæresten min spesielt mye. Jeg var med på fjorårets festival i arrangement-komiteen, og digget det! Hva er ikke bedre enn å få nye venner samtidig som man arbeider sammen for å fremme noe så viktig som studenters psykisk helse? Personlig mener jeg psykisk helse ikke snakkes nok om, og derfor søkte jeg meg inn i styret. Mitt ønske er at jeg og resten av styret kan bidra til større åpenhet blant studenter. Gleder meg til å arbeide sammen med den fine gjengen i styret og lage den beste festival-uken.

PR-ANSVARLIG
Ida Johannessen

Hællæ, Ida her! Det er jeg som er PR-ansvarlig for En Psykt Vanlig Uke. Jeg er 23 år, kommer fra Moss og går master i Samfunnsfagsdidaktikk på NTNU. På fritiden liker jeg å gå tur med hunden min og en god podcast på øret, og å være med venner og kjæresten. Den siste tiden har jeg blitt helt oppslukt i treningsformen poledans.
Jeg var med på fjorårets festival i PR-komiteen, og jeg trivdes så godt at jeg valgte å søke meg videre som PR-ansvarlig dette året. Det å kunne snakke åpent, ærlig og uten skam om sin egen psykiske helse er noe jeg brenner for. Dette ble spesielt viktig for meg når jeg selv kom ut i "voksenlivet" og kjente på utfordringer med å snakke om egen psykisk helse. Jeg gleder meg til alt det morsomme vi skal finne på og til å se hva årets festival bringer <3

Ida.png
Bjørn.png

PUBLIC DISPLAY
Bjørn Anders Grongstas Nubdal

Halla! Mitt navn er Bjørn, jeg er 27 år, kommer fra en liten bygd i trøndelag som heter Høylandet, og er ferdig utdannet barnehagelærer og tar for tiden en master i barnehageledelse ved DMMH. Jeg setter også pris på god musikk, både å lytte selv og å lage egen, da jeg spiller både gitar og bass. Innen musikken setter jeg størst pris på hard rock og metall, men er ikke ukjent for å nyte litt blues og country. Noe jeg også setter høyt er min tid i frivilligheten, der jeg har vært leder i linjeforeningen og faddersjef ved DMMH, jeg er for tiden Public-Display ansvarlig i En Psykt Vanlig uke, studentrepresentant i høgskolestyret ved DMMH, tidligere PR-ansvarlig i Pedagogstudentene DMMH og i sitt nyeste verv som studentmedlem i arbeidsutvalget til Pedagogstudentene. Jeg har et brennende engasjement, spesielt for psykisk helse, da dette er et tema det ligger mye stigma og tabu rundt. Derfor har jeg valgt å engasjere meg i En Psykt Vanlig uke og gleder seg voldsomt til å ta fatt på vervet og festivalen.

ØKONOMIANSVARLIG
Cindy Svendsen

Hei, hei! Jeg studerer master i bygg og miljøteknikk på NTNU, hvor jeg tar fordypning innenfor byggeprosess og bygningsteknologi. Ved siden av studiet er jeg økonomiansvarlig for en psykt vanlig uke, så jeg koser meg med å skaffe sponsorer og styre økonomien til en psykt vanlig uke. I tillegg er jeg byggteknisk rådgiver, så jeg koser meg med å planlegge hvordan studentersamfundet i Trondheim skal utvides. På fritiden er jeg veldig glad i friluftsliv, uttrykke meg kreativt og musikalsk. Når jeg på toppen av dette kan være med venner og bli kjent med nye folk, er livet helmaks. Bakgrunnen til at jeg valgte å delta i EPVU er at jeg er klar over at 90% av befolkningen sliter med tunge tanker. Mange av oss har ingen problemer med tankene, men enkelte lar tankene dominere hverdagen sin. Dette gjorde at jeg ønsket å være med på å skape en festival som ikke bare gir deltakerne muligheten til å lære om psykisk helse, men også å ha det gøy og slappe av fra hverdagens stress og bekymringer.

Logo hvit bakgrunn.png
Elmira.png

GRAFISK DESIGN
Elmira Minnibajeva

Hei! Jeg heter Elmira og jeg er 21 år og studerer industriell kjemi og bioteknologi på NTNU Gløshaugen. Fritiden bruker jeg på verv, være med venner og kjæresten og trening. Jeg synes det er essensielt med å ha noe å glede seg til i hverdagen. For meg kan det være alt fra en god konsert, hjemmelaget lasagne eller en sporadisk DIY-prosjekt jeg kommer på dagen (hovedsakelig natta) før. 
Studentlivet kan være hardt, men den gode nyheten er at det må absolutt ikke være det! Dette er noe En Psykt Vanlig Uke fikk meg til å innse under festivalen ifjor. Da deltok jeg som frivillig og ble veldig inspirert til å bli med videre. Jeg har trua på både oss som skaper og dere som deltar. Ved å øke den mentale velværen gjør vi verden til et litt bedre og mye mer gledelig sted <3

Om oss: Activities
Om oss: Contact
bottom of page