Logo_hor gradient blå.jpg

OM OSS

Hva er En Psykt Vanlig Uke?

En psykt vanlig uke er et initiativ fra studentene hvor målet er å bidra til økt oppmerksomhet rundt psykisk helse blant studenter, samt senke terskelen for å prate om det. En psykt vanlig uke arrangeres som en festival på vårparten, hvor man i løpet av en uke gjennomfører en rekke eventer sammen med eksterne aktører. Eksempler på dette er speed friending, foredrag om psykisk helse, sosiale arrangement, konkurranser og kampanjer med et bestemt fokus. Tema for 2021 er tilhørighet.

 

STYREMEDLEMMER

Bli bedre kjent med oss

IMG_9072.HEIC

LEDER

Alle har en psykisk helse, men dessverre er det for mange en veldig høy terskel for å snakke om den. Kanskje spesielt når man begynner å studere, innser man at i livet opplever man nedturer. Håpet med en psykt vanlig uke, er at man skal legge til rette for at det skal være lettere å kunne snakke om disse nedturene, og tunge stunder. Akkurat denne problemstillingen er hva som fikk meg til å åpne øynene for denne festivalen, og fikk meg til å stille som leder. Jeg ønsker å bruke mine tidligere erfaringer fra studentfrivilligheten inn i dette vervet, for å sammen med et dyktig styre kunne skape en blest rundt temaet tilhørighet, og samtidig kunne bidra til å senke terskelen for å snakke om vår psykiske helse.

IMG_9100.HEIC

NESTLEDER

Jeg merket fort etter at Norge stengte ned at jeg trengte noe å fylle dagene med. De fleste av mine sosiale arenaer forsvant over natten og jeg skjønte at jeg var nødt å lete etter nye. I løpet av det siste året har jeg tatt på meg flere spennende verv, men å sitte som nestleder i EPVU er kanskje det mest meningsfylte av dem alle. Jeg får muligheten til å bidra til å videreutvikle en festival som jeg mener gjør en forskjell, og som jeg håper vil gjøre det i mange år fremover. Å være med i en så ny organisasjon har åpnet mange muligheter for å sette sitt eget preg på arbeidet, noe jeg synes er litt ekstra stas. Jeg gleder meg til festivalen i år, men også kommende år når jeg får stå på andre siden av planleggingen og se hvordan denne fine organisasjonen utvikler seg

IMG_9105.HEIC

FOREDRAGSANSVARLIG

Jeg var en av mange studenter som tok rennafart rett i veggen, og plutselig forstod at vi alle har en psykisk helse. Selv om det nå er over to år siden, jobber jeg fremdeles med å forme en god og sunn hverdag for meg selv, og ingenting er vel bedre enn å kombinere noe du allerede gjør med noe som er meningsfylt og sosialt. Som foredragsansvarlig jobber jeg med eksterne aktører og prøver sammen med dem å finne måter å formidle kunnskap om psykisk helse til studentene i Trondheim, slik at vi alle kan begynne å ta litt bedre vare på oss selv!

IMG_9083.HEIC

EVENTANSVARLIG

Jeg hadde en vanskelig periode selv, og ville finne et verv jeg syntes var meningsfullt og hvor jeg kunne hjelpe andre! Særlig nå når ekstra mange studenter føler seg ensomme, er det viktig å sette fokus på dette. Som arrangementsansvarlig har jeg hatt mye kontakt med ulike eksterne aktører, og planlagt arrangementer som skal foregå under festivaluka. Det er også mye glede i å være med på å skape noe, og jeg tror nok vi alle har godt av å ha noe annet å bruke tid på enn bare studier. Å sitte i EPVU-styret gjør også at du får en ny sosial gjeng med på kjøpet, som er veldig gøy!

IMG_9113.HEIC

KOMMUNIKASJONSANSVARLIG

Å sitte i styret for En psykt vanlig uke er både lærerikt, sosialt, og ikke minst givende! Tilhørighet og psykisk helse blant studenter er alltid et aktuelt tema, kanskje nå mer enn noen gang. I mine øyne er EPVU et enormt viktig initiativ, og jeg syns det er utrolig gøy å få være en del av det. Det er også gøy å se hvor mange eksterne aktører som engasjerer seg og tar del i festivalen. I min stilling er man mye i kontakt med de ulike linjeforeningene i Trondheim, og det er veldig spennende å få følge med på hva som foregår på de ulike campusene, og å se hvor mye engasjement det er rundt festivalen og temaet!

IMG_9128.HEIC

PR - ANSVARLIG

Jeg ønsket å ta på meg et verv som både var lærerikt, men også enormt viktig! Det er dritkult å jobbe med psykisk helse, hvor hovedfokuset er å senke terskelen om å prate om tabubelagte temaer. Vi jobber med spennende samarbeidsaktører, og så allerede fra tidlig av at dette var noe flere studenter syntes var interessert i! Håper motivasjonen vår i 2021 kan bidra til at festivalen vokser seg større og større, og at vi når ut til enda flere med årene som kommer!

 

KONTAKT OSS

Takk for innsendingen din!